Tenuta Gorghi Tondi

Sisilialaisten viinitilojen helmi, Tenuta Gorghi Tondi, on perustettu yli 100 vuotta sitten. Perhetilaa johtaa jo neljäs sukupolvi naisia, siskokset Annamaria ja Clara Sala.

Tenuta Gorghi Tondi
Sisilia

Tenuta Gorghi Tondin perhetilaa johtaa jo neljäs sukupolvi naisia, siskokset Annamaria ja Clara Sala. Annamaria ja Clara Salan isoisoäiti Dora osti noin 100 vuotta sitten 130 hehtaaria maata ja perusti yrityksen, jota sisarukset hoitavat nykyisin isänsä Michelen ohjaamana. Yritys luo uusia innovaatioita täydellisesti perheiden perinteitä kunnioittaen ja omistautuu suurella intohimolla kaikille viininvalmistuksen vaiheille.

Viinitilasta 35 hehtaaria sijaitsee vuonna 1998 perustetun WWF:n luonnonsuojelualueen sisällä. Tämä on luonut vahvan perustan luonnonmukaiselle viljelylle koko viinitilan alueella. Viinitarhan hoitaminen luonnonsuojelualueella, jossa kaikenlainen ympäristölle haitallinen toiminta on kielletty, todistaa kuinka erinomaisia ​​viinejä voidaan tuottaa alueella, jossa ihminen ja luonto ovat saavuttaneet täydellisen tasapainon yli neljän sukupolven ajan.

Viinitilan erittäin hedelmällinen ja hyvin kasteltu maa-alue on keskimäärin 25 metriä merenpinnan yläpuolella. Mereltä tuleva suolainen tuuli huuhtelee rypäleitä ja imeyttää myös maahan suolaista kosteutta, joka antaa maa-ainekselle tämän alueen luontaisen ominaisuuden. Maa-alue on tasainen ja se on vain loivasti viettävä.  Maa-aines on kalkkikiveä, jolla on hyvä läpäisykyky ja soveltuu siten erittäin hyvin viininviljelyyn.

Suurin voimavara kaiken ytimessä on Sala-perheen intohimo maata kohtaan. Jatkuva ja läheinen kosketus viiniköynnöksiin auttaa tunnistamaan oikean hetken sadonkorjuun aloittamiseksi.

Muinaista perinteisiin sidottua taitoa täydentää uusiutuva energia ja ympäristönsuojelu. Tilan tavoitteena on tuottaa huippulaadukkaita ja ainutlaatuisia viinejä kiinnittämällä erityistä huomiota tuotteen eksklusiivisuuteen ja tulevaisuuden näkymiin säilyttämällä kuitenkin vahva yhteys perinteiseen viininvalmistukseen.

Lue Gorghi Tondin koko tarina >> Gorghi_Tondi_tarina-2021


Jaa eteenpäin