La Contadina

Vuonna 1950 perustettu meijeritila on kehittynyt nykyaikaiseksi juustotehtaaksi, joka on erikoistunut pehmeisiin italialaisiin juustoihin. Tällä hetkellä yritys on yksi koko alansa nykyaikaisimmista ja toimivimmista toimipaikoista.

Caseificio “La Contadina” Soc. Coop. a r.l.
Campania, Italia

Rakkaudesta ja intohimosta puhvelimozzarellaan syntyi vuonna 1950 perustettu meijeritila Caseficio La Contadina. Tänä päivänä se on nykyaikainen pehmeisiin italialaisiin juustoihin erikoistunut, yksi koko alansa nykyaikaisimmista ja toimivimmista juustotehtaista. Taatakseen juustojen tuoreuden, La Contadina käyttää vain lähellä, 15 kilometrin säteellä, tuotettua maitoa. Näin kuljetuksen ja varastoinnin vaikutukset juuston laatuun saadaan minimoitua.

Ympäristön kunnioitus

Juustotehdas ja perhetila sijaitsevat Capuan ja Mondragonen välissä, ns. DOP-vyöhykkeellä. Se on koskematonta aluetta, jossa ei ole teollisuuslaitoksia. Viljelijät pitävät alueesta hyvää huolta ja käyttävät kaikki hehtaarit puhveleiden kasvatukseen. Alueen kasvu ja kunnioitus ovat elintärkeitä, sillä kaikki jalostettu maito tulee tältä alueelta.

Maitoa tuottaa noin 20 huolellisesti valittua tilaa, jotka on kaikki sijaitsevat 15 kilometrin säteellä tehtaasta. Näin taataan lyhyt toimitusketju. Lisäksi meijerille on asennettu aurinkovoimajärjestelmä ja biokaasulaitos, joka pystyy tuottamaan metaania lietteen avuulla.

Korkeat laatukriteerit

Perhetilalla on noin 3500 eläintä ja yli 200 hehtaaria maata rehukasvien kasvattamiseksi. La Contadinalla on korkeat laatuvaatimukset niin oman tilan kuin ulkopuolisten toimittajien suhteen, jopa korkeammat kuin laki edellyttää. La Contadina käyttää vain ja ainoastaan puhvelinmaitoa, jonka ravitsemukselliset ominaisuudet ovat paremmat kuin lehmänmaidon.

Tarkalla ja kohdistetulla valvontasuunnitelmalla aina raaka-aineesta ja käsittelyn eri vaiheista valmiiseen tuotteeseen asti, varmistetaan tiukimmatkin terveys- ja turvallisuusstandardit. Laadunvalvonnan tehtävänä on varmistaa tuotteiden jäljitettävyys koko tuotantoketjussa sekä organisoida ja valvoa tuotantohenkilöstön hyviin valmistustapoihin ja elintarviketurvallisuuteen liittyvä koulutus.

Yrityksellä on useita kansainvälisiä sertifikaatteja, kuten HACCP, ISO 9001:2015, Halal ja eettinen Sedex Smeta 4 Pillars.


Jaa eteenpäin