Note di Nero

Balsamietikan juuret juontavat aina 1600-luvulle asti, jolloin se oli kuninkaiden ja keisareiden herkku.

Note di Nero jatkaa näitä pitkiä perinteitä valmistaen balsamicot perinteisissä käsityönä tehdyissä tammitynnyreissä. Valmistuksessa tärkeitä tekijöitä ovat pitkä kypsytysaika tammitynnyreissä sekä Modenan alueen uniikki ilmasto.  Note di Nero yhdistää teolliset prosessit ja perinteiset tuotantomenetelmät. Lopputuloksena on erinomainen gastronominen tuote, joka on valmistettu korkeimpien hygienia- ja laatustandardien mukaisesti. Huolellinen parhaiden ainesosien valinta takaa aidon ja tinkimättömän tuotteen.

Note di Neron balsamiviinietikka- ja kastikevalikoima on luotu tavoitteena maku, jossa yhdistyy perinteet ja nykyaika. Tuotteet ilmentävät balsamiviinietikan luonnetta samalla, kun ne tarjoavat ainutlaatuisen maun joka tilanteeseen.

IGP Modena

Note di Nero valmistaa IGP Modena -balsamiviinietikkaa käyttämällä yksinomaan italialaisten viinitarhojen keitettyä rypälemehua ja viinietikkaa. Tuote kypsyy tammitynnyreissä vähintään 60 päivää.

Note di Neron DOP Tradizionale -balsamiviinietikka valmistetaan tuotantoprotokollan mukaisesti, joka sisältää pitkän rypälemäskin kypsennyksen. Tämä rypälemäski on valmistettu Modenan ja Reggio Emilian maakuntien DOC-viinitarhojen rypäleistä ja kypsytetty puutynnyreissä, jotka on olleet käytössä vähintään 12 vuoden ajan.

Balsamicon historia

Note di Nero balsamiviinietikka tuotetaan rypäleistä, jollaisia on viljelty Modenan alueella esiroomalaisista ajoista lähtien. Keittämis- ja happamointiprosessin tuloksena olevaa etikkaa ovat käyttäneet vuosisatojen ajan kaikkien yhteiskuntaluokkien ihmiset mausteena, virkistävänä juomana tai lääkeaineena.

Etikkavalmistuksen kehitys jatkui keskeytyksettä renessanssiin saakka. Kuitenkin 1600-luvulta on ensimmäisiä kirjoituksia etikasta, jonka ominaisuudet, tuoksu, väri ja rakenne ovat samanlaisia ​​kuin nykyään tuntemamme balsamiviinietikka.

Määritelmä ”balsamico” esiintyy ensimmäistä kertaa vuonna 1747 päivätyssä asiakirjassa, mutta sen maine oli jo sitä ennen levinnyt hyvin: Modena-etikka oli haluttu herkku eurooppalaisten kuninkaiden ja keisarien keskuudessa.


Jaa eteenpäin

Muita tuotemerkkejä