Agriform

Juustonvalmistus on ollut Tragaiolin suvun elinkeino jo pitkään. Nykyinen juustotehdas perustettiin vuonna 1989 tavoitteena vaalia ja ylläpitää paikallisia perinteitä ja osaamista.

Veneto, Italia

Juustonvalmistus on ollut Tragaiolin suvun elinkeino jo pitkään. Nykyinen juustotehdas perustettiin vuonna 1989 tavoitteena vaalia ja ylläpitää paikallisia perinteitä ja osaamista. Suvun tehdas sijaitsee vain 7000 asukkaan kylässä Veronan liepeillä. Kokemus ja ammattitaito ovat keskeinen osa juustojen valmistamista.

Agriform tänään

Noin 150 miljoonan euron liikevaihdolla Agriformista on tullut Veneton suurin Grana Padano -juuston ja tyypillisten paikallisten PDO-juustojen valmistaja. Yritys tuottaa vuosittain noin 350 000 kiekkoa Grana Padanoa, 40 000 Parmigiano Reggianoa, 200 000 Asiagoa ja yhteensä yli 120 000 kiekkoa Piave-, Montasio- ja Monte Veronese -juustoja.

Agriform on johtava yritys Venetossa Made in Italy -maitotuotteiden viennissä. Vientiä tehdään yli 50 maahan ympäri maailmaa, mukaan lukien Yhdysvallat, Saksa, Sveitsi, Suomi, Kanada, Ruotsi, Espanja ja Australia. Noin 53 % liikevaihdosta tulee ulkomaanmyynnistä.

Luigi ja Marco Tragaioli – neljä sukupolvea intohimoa 

Tragaiolin perhe on aina ollut mukana maidontuotannon taiteessa. Luigi on ollut ”maitomiehenä” vuodesta 1969 ja hänellä on nyt yli 50 vuoden kokemus alalta. Hän opiskeli ammatin isältään Lodin alueen suurilla maatiloilla, joissa juustomestarin hahmoa kunnioitettiin samalla tavalla kuin pappia tai kaupunginjohtajaa.

Juustontekijä on myös tänä päivänä arvokas henkilö, jonka asiantuntemusta ei voi koskaan korvata koneilla. Parmigiano Reggianon tuotanto perustuu edelleenkin käsityöhön ja kokemukseen.

Luigi siirsi tämän asiantuntemuksen ja perinteen pojalleen Marcolle, täysin nykyaikaiselle meijerimiehelle, joka määrittelee työnsä ”uskonnolliseksi sitoumukseksi”, mikä sisältää suurta intohimoa, uhrautumista ja itsensä kehittämistä.

Agriform tuottaa, kypsyttää, pakkaa ja markkinoi Venetolle ja muille Italian alueille tyypillisiä laatujuustoja

Agriform tekee yhteistyötä joidenkin Koillis-Italian tärkeimpien osuustoiminnallisten meijereiden kanssa. Valvomalla suoraan kaikkia tuotantoketjun vaiheita se on sitoutunut käyttämään parhaita menetelmiä valmistaakseen laadukkaimmat tuotteet.

Sitoutuminen ja intohimo ovat tehneet Agriformista tämän päivän johtavan yrityksen PDO-juustojen (Protected Designation of Origin) alalla ja ensimmäisen venetsialaisen yrityksen Grana Padano-, Asiago-, Piave- ja muiden alueellisten PDO-juustojen tuottajana.

Ihmiset on Agriformin sykkivä sydän 

Agriformin sykkivä sydän ovat ihmiset: miehet ja naiset, jotka työllään, historiallaan, perinteillään ja sukupolvelta toiselle periytyneillä arvoilla ovat tehneet siitä Koillis-Italian suurimman osuuskunnan PDO-juustojen tuotannossa.


Jaa eteenpäin

Muita tuotemerkkejä