Aito italialainen Mozzarella ja pesto sopii täydellisesti perunasalaattiin.
Buon Appetito!
Ainekset (4 annosta)
250 g perunaa
Pesto
40 g basilikanlehtiä
20 g persiljanlehtiä
120 ml oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
½ valkosipulinkynsi (kuorittuna ja murskattuna)
suolaa
pippuria myllystä
2 tippaa Tabasco-kastiketta
100 g tomaattia
2x125 g Brimi Mozzarellaa paloiteltuna
1 rkl punaista ja vihreää basilikaa suikaloituna
1 rkl persiljaa hienonnettuna
pippuria myllystä
suolaa
20 g paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus:
Voit korvata tomaattiviipaleet grillatuilla kesäkurpitsoilla tai paahdetuilla artisokanviipaleilla.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
- Keitä viipaleita 3 minuuttia suolaisessa vedessä.
- Valuta ja anna jäähtyä.
- Pese basilikan ja persiljan lehdet ja kuivaa paperipyyhkeillä.
- Laita yrtit monitoimikoneeseen oliiviöljyn, valkosipulin ja pinjansiementen kanssa ja soseuta.
- Lisää pestoon suola, pippuri ja Tabasco-kastike.
- Huuhtele tomaatit, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille vuorotellen tomaattia, perunaa ja mozzarellaa.
- Ripottele päälle basilikaa ja persiljaa.
- Lisää pesto ja mausta suolalla.
- Viimeistele pinjansiemenillä ja rouhaise päälle pippuria. Perunoiden kypsennysaika: noin 3 minuuttia
Voit korvata tomaattiviipaleet grillatuilla kesäkurpitsoilla tai paahdetuilla artisokanviipaleilla.