Takaisin

Pestoinen Mozzarella-perunasalaatti


Aito italialainen Mozzarella ja pesto sopii täydellisesti perunasalaattiin.     
Buon Appetito! 

Ainekset (4 annosta) 
250 g perunaa

Pesto
40 g basilikanlehtiä
20 g persiljanlehtiä
120 ml oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
½ valkosipulinkynsi (kuorittuna ja murskattuna)
suolaa
pippuria myllystä
2 tippaa Tabasco-kastiketta

100 g tomaattia
2x125 g Brimi Mozzarellaa paloiteltuna
1 rkl punaista ja vihreää basilikaa suikaloituna
1 rkl persiljaa hienonnettuna
pippuria myllystä
suolaa
20 g paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus:
  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
  2. Keitä viipaleita 3 minuuttia suolaisessa vedessä.
  3. Valuta ja anna jäähtyä.
Pesto:
  1. Pese basilikan ja persiljan lehdet ja kuivaa paperipyyhkeillä.
  2. Laita yrtit monitoimikoneeseen oliiviöljyn, valkosipulin ja pinjansiementen kanssa ja soseuta.
  3. Lisää pestoon suola, pippuri ja Tabasco-kastike.
Viimeistely:
  1. Huuhtele tomaatit, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille vuorotellen tomaattia, perunaa ja mozzarellaa.
  2. Ripottele päälle basilikaa ja persiljaa.
  3. Lisää pesto ja mausta suolalla.
  4. Viimeistele pinjansiemenillä ja rouhaise päälle pippuria. Perunoiden kypsennysaika: noin 3 minuuttia
Vinkkejä: 
Voit korvata tomaattiviipaleet grillatuilla kesäkurpitsoilla tai paahdetuilla artisokanviipaleilla.

Takaisin