Takaisin

Mozzarella-gelato & vadelmia


Aito italialainen jäätelö Mozzarellasta. Herkullista tuoreiden vadelmien kanssa. Buon Appetito! 

Ainekset / jäätelö (4 annosta) 
0,5 dl kirnupiimää
4 dl maitoa
1,5 dl dl (120 g) sokeria
2x125 g Brimi Mozzarella
0,5 dl sitruunamehua

Ainekset / vadelmapohja (4 annosta) 
400 g vadelmia
2 rkl Grand Marnier (triple sec) likööriä
1/3 dl (30 g) tomusokeria
4 rkl vadelmakastiketta
(soseta vadelmat  ja tomusokeri, valuta siivilän läpi) 
4 mintunlehteä koristeeksi
tomusokeria koristeeksi

Valmistus:
  1. Lämmitä kirnupiimä, maito ja sokeri 80°C:seen.
  2. Anna seoksen jäähtyä 50°C: seen ja lisää sitten mozzarella joukkoon sauvasekoittimella. 
  3. Anna seoksen jäähtyä, valuta siivilän läpi, lisää sitruunamehu ja anna seoksen jäätyä jäätelökoneessa.

Viimeistely:
Aseta vadelmat lautaselle. Sekoita tomusokeri Grand Marnierin kanssa ja anna vadelmien marinoitua.
Aseta päälle reilu ruokalusikallinen Mozzarellagelatoa, lisää vadelmakastike, minttu ja ripottele lopuksi tomusokerilla.

Keittolämpötila noin 80°C
Keittoaika noin 2 minuuttia

VINKKI:
Voit myös käyttää 50 g kookoskastiketta.

Takaisin