Takaisin

Kylmä tomaattikeitto & tikkumozzarellat


Aito italialainen Mozzarella maistuu kylmän tomaattikeiton lisukkeena.  
Buon Appetito! 

Ainekset (4 annosta) 
600 g kypsiä tomaatteja
1 dl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa
basilikaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
2 tippaa Tabasco-kastiketta
tuoretta jauhettua pippuria tai cayenne-pippuria

12 Mozzarella-helmeä
12 pientä puista varrasta
1 rkl basilikaa suikaloituna
1 rkl oliiviöljyä tarjoiluun
tuoretta jauhettua mustapippuria

Valmistus:
  1. Pese tomaatit.
  2. Mausta tomaatit oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.
  3. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta tomaattisose siivilän läpi.
  5. Lisää basilika ja valkosipulinkynsi.
  6. Anna seistä noin 20 minuuttia.
  7. Lisää lopuksi Tabasco-kastiketta ja pippuria.
  8. Poista keitosta valkosipuli ja basilika. 
  9. Annostele keitto laseihin ja lisää mozzarellatikut.
  10. Viimeistele basilikasuikaleilla, oliiviöljyllä ja pippurilla. 
Vinkkejä: 
Tarjoile keiton kanssa crutonkeja, paahdettua leipää tai patonkia.
Kylmä keitto maistuu etenkin kuumina kesäpäivinä.
Tomaattien sijasta voit käyttää myös kurkkuja tai paprikaa. 
 

Takaisin